![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhvhargwVxVLvFkwS88sKo-YzP95u-Jno23MbxZGiehAi6RYuGe4pvRh5C3fR23T5U_96BhjQL7cco4FkyR05BCUOvr2el9EeQRu4U2l6OtiJhTu3Kqve8uENPxnWxKz-f_3KKw6cun-8I/s320/HPIM3596ab.jpg)
do rozmaitych potraw.
Rodzynki nasączone rumem
wykorzystuję do ryb,
smażonego i pieczonego mięsa,
sosów wytrawnych, słonych
i słodkich, do przekąsek,
do dekoracji deserów
oraz do przyrządzania koktajli.
Używam rodzynek sułtańskich.
Są duże, jędrne i apetyczne.
Myję je dokładnie pod bieżącą
wodą, by pozbyć się ewentualnych zanieczyszczeń. Następnie przekładam
do słoiczka i zalewam wysokoprocentowym rumem, bądź ginem.
Kiedy owoce wchłoną część płynu, dolewam go do pełna,
zamykam szczelnie i odstawiam do lodówki.
:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz