środa, 27 lipca 2011

Lody kokosowe

Nie znam chyba nikogo,
kto nie lubiłby lodów.
Ja je po prostu uwielbiam.
Przepadam też za wszystkim
co kokosowe i takie połączenie
szczególnie mi odpowiada.
Na blogu Oli Cruz jakiś czas temu
zachwyciłam się kokosowymi
lodami i od razu wiedziałam,
że podobne przygotuję sama.
Skondensowane mleko zastąpiłam
kokosowym mleczkiem
deserowym, dostępnym w małych
puszkach o pojemności 165 ml.
Szklanka śmietany 30%, niepełna szklanka świeżo startych
wiórków kokosowych, 2 puszki deserowego mleczka kokosowego,
3 łyżki cukru pudru.
Mleczko spieniłam trzepaczką, połączyłam z ubitą śmietaną i cukrem pudrem.
Na końcu wsypałam wilgotne wiórki, dokładnie wymieszałam.
Zamrażałam około 3,5 godziny mieszając co kilkadziesiąt minut.
Lody są kremowe i pyszne, z wyraźnie wyczuwalnymi wiórkami.
Bardzo smacznie polecam :)

1 komentarz: