![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiPKfntM8CbEnj3Rws3ImZackDxV-YPl70b9fY2YBrnJDTEFBuQIi5J8wzjb6SC1Ra-hF3zewHNvT7Bn7cr5MNw8VwfYv2L6o97vCe0Zu6KrwHleRP5_NZF5WBfhmFdOnISq492s4kiPBM/s280/HPIM3829a.jpg)
wszystkich wielbicieli
wędzonego łososia.
Proste w przygotowaniu danie
z pewnością zachwyci najbliższą
rodzinę i ewentualnych gości.
Dwa jajka roztrzepałam
trzepaczką. Dodałam pół szklanki
tłustego mleka, pół szklanki wody,
dwie szczypty soli, dwie łyżki oleju,
ćwierć łyżeczki białego pieprzu
i łyżkę zmielonych na proszek
orzeszków pistacjowych.
Składniki dokładnie ubiłam, po czym wsypałam szklankę przesianej mąki.
Delikatnie połączyłam. Ciasto odstawiłam na 20 minut żeby odpoczęło.
Usmażyłam cienkie naleśniki.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-iUvOwh-q4mEY_bsQwAbsH_NjyFOByeL1T9zrHhTKVu0KckV0Ab8shz-9J8jjxE0wExgbYux3kN5-KTeHUM_UGmy9_9NYYYZ0Zd7lBFAWAjxbHTKSONOLSoLNsFNW7Um_vUNWEOBxnkw/s280/HPIM3828a.jpg)
serka śmietankowego
połączyłam z łyżką zmielonych
pistacji i skórką startą
z połowy cytryny. Masą
posmarowałam wystudzone
naleśniki, posypałam posiekaną
natką pietruszki. Każdy krążek
obłożyłam plasterkami wędzonego
łososia, zwinęłam w rulon,
przykryłam folią spożywczą
i wstawiłam do lodówki
na dwie godziny. W tym czasie smaki "przegryzły się"
a poszczególne warstwy ładnie połączyły.
Ruloniki pokroiłam ukośnie na niewielkie cząstki, ułożyłam na talerzu
ozdobionym sałatą, posypałam orzeszkami pistacjowymi.
Smacznie polecam :)
wyglądają niezwykle pysznie!
OdpowiedzUsuńPolecam, są wyśmienite :)
OdpowiedzUsuń