czwartek, 24 czerwca 2010

Risotto Psotki

Jedną białą cebulę
drobno posiekałam,
podsmażyłam
na oliwie.
Dodałam szklankę ryżu,
smażyłam go
przez chwilę,
żeby się zrumienił.
Podlałam białym winem,
poczekałam aż odparuje.
Następnie wlałam
szklankę wywaru mięsnego,
gotowałam na małym ogniu
pod przykryciem
około 20 minut.
W międzyczasie na patelni podsmażyłam jedną pokrojoną cykorię,
kilka plasterków wędzonego boczku i kawałek gotowanego mięsa - karkówki.
Pod koniec smażenia dodałam pomidorki koktajlowe i papryczkę pepperoni.
Składniki z patelni połączyłam z ryżem, dosypałam garść orzechów pistacjowych
i duży pęczek posiekanego koperku.
Fantastyczne, aromatyczne, smakowite.
Buon Appetito :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz