poniedziałek, 18 lipca 2011

Zupa waniliowo-bananowa z malinami i jagodami

Słodka zupa a właściwie
deser, zachwyci zarówno
dzieci jak i dorosłych.
Mi najbardziej smakuje
mocno schłodzona, choć
można też podać ją lekko ciepłą.
4 łyżki budyniu waniliowego,
2 szklanki mleka, 3/4 szklanki
słodkiej śmietanki 18%,
sok
z połowy limonki, 2 dojrzałe
banany, koszyczek malin,
200 g jagód bądź borówki
amerykańskiej, opakowanie
cukru waniliowego.
Budyń ugotowałam w mleku, odstawiłam do wystygnięcia.
Dodałam cukier waniliowy, śmietanę, sok z limonki i banany - zmiksowałam.
Przykryłam folią spożywczą, wstawiłam do lodówki na dwie godziny.
Borówki i maliny rozłożyłam na talerzach, zalałam aksamitnym płynem,
przybrałam pozostałymi owocami i listkiem mięty.
Bardzo smacznie polecam :)

8 komentarzy:

  1. U mnie taka zupa napewno zdobyłaby popularnośc:)

    OdpowiedzUsuń
  2. budyniowo-owocowa zupka zapowiada sie smakowicie:)

    OdpowiedzUsuń
  3. W najbliższym czasie, na pewno wykonam tę pyszność u siebie :) Ja ostatnio namiętnie pożeram marchewki. Chyba się od nich uzależniłam... :D

    OdpowiedzUsuń
  4. ze tak powiem pyszny obiado-deser!

    OdpowiedzUsuń
  5. ciekawa zupa, a moze deser:)

    OdpowiedzUsuń