niedziela, 6 marca 2011

Kolorowe śnieżki

Wszyscy doskonale wiedzą,
jak ważnym elementem
codziennej diety jest nabiał.
Bardzo lubię wszelkiego
rodzaju twarożki, serki
i inne produkty pochodzenia
mlecznego.
Twarożek często gości na
moim stole w postaci pasty
z rzodkiewką i szczypiorkiem,
czasem z cukrem, cynamonem
i wanilią.
Tym razem postanowiłam nieco urozmaicić posiłek.
Półtłusty twaróg połączyłam z posiekaną natką pietruszki
i łyżką gęstej śmietany 18%.

Za pomocą łyżki do wykrawania
owoców ukształtowałam kulki.
Kilka z nich obtoczyłam
w majeranku, inne w czerwonej,
słodkiej papryce, kolejne w curry,
w cytrynowym pieprzu, w oregano,
w uprażonych pestkach słonecznika
i w kokosowych wiórkach.
Te ostatnie zniknęły, zanim zdążyłam
ułożyć je na półmisku ;)
Przekąska prezentuje się apetycznie
i zachęcająco. Twarożkowe śnieżki można podać z krakersami, świeżymi
rogalikami, bułkami, albo z pumperniklem.
Bardzo smacznie polecam :)

1 komentarz:

  1. czegoś takiego szukałam - będą idealne na urodzinową przekąskę;)

    OdpowiedzUsuń