piątek, 14 października 2011

Krewetkowa fantazja Psotki

Lubię początek weekendu :)
Z tej okazji zachciało mi się
morskiego dania o pięknych
barwach. W tym celu
wykorzystałam 250 g królewskich
krewetek, 150 g wędzonego
łososia, sok z limonki i pestki
granatu. Krewetki rozmroziłam,
odłamałam skorupki z ogonków,
przekroiłam wzdłuż na pół.
Każdą krewetkę zamoczyłam
w soku z limonki i ułożyłam
na półmiskach tworząc wianuszek.
Pośrodku położyłam duży plaster łososia, obsypałam dojrzałymi
pestkami granatu. Przybrałam listkami endywii,
skropiłam octem balsamicznym.
Bardzo smacznie polecam.
Buon Appetito :)

Zapomniałam dopisać jedno zdanie ;) Przepis dodaję do Akcji Viva Italia
w kategorii antipasti.

10 komentarzy:

  1. pyszny ten początek weekendu!

    OdpowiedzUsuń
  2. Łał, wygląda to wspaniale! :)
    Uwielbiam krewetki, o łososiu już nie wspomnę :) idealna przekąska dla mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda cudownie!!! Same pyszności u Ciebie i pieknie podane!
    Zostaje tu na dłużej!!! :D

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam krewetki, a u Ciebie tak pięknie podane

    OdpowiedzUsuń
  5. Mam wszystkie składniki w lodówce, a niektóre domagają się szybkiego wykorzystania ;) Powinna zrobić taką przystawkę. Pięknie się prezentuje!

    OdpowiedzUsuń
  6. Nie jadłam jeszcze nigdy krewetek. Jestem tradycjonalistką i ciężko mnie przekonać do nowości.. i to zwłaszcza takich :)

    OdpowiedzUsuń
  7. cieszy oczy, śliczne i apetyczne

    OdpowiedzUsuń