wtorek, 20 kwietnia 2010

Aromatyczna przekąska

Danie proste, dosyć szybkie
i niezbyt pracochłonne.
Białą, surową kiełbasę wkładamy
na 5 minut
do wrzącego białego wina.
Następnie robimy kilka
ukośnych nacięć
na każdej kiełbasce i wstawiamy
do gorącego piekarnika
na 20-25 minut.
Cebulę czerwoną i białą kroimy
w piórka.
Smażymy ją na oliwie,
obficie doprawiamy
majerankiem i cząbrem.
Do cebuli wlewamy kilka stołowych łyżek wina,
w którym gotowała się kiełbasa,
dorzucamy garść suszonej żurawiny.
Jeszcze 2-3 minuty dusimy.
Kiełbasę wyjmujemy z piekarnika, ozdabiamy sosem cebulowo-żurawinowym i zieleniną.
Przekąska ta fantastycznie komponuje się z chrzanem i świeżym pieczywem.
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz