środa, 12 maja 2010

Słoneczne danie

Podjęliśmy decyzję,
o radykalnej
zmianie sposobu odżywiania.
Nie mam pojęcia, na jak długo
wystarczy nam silnej woli,
ale spróbujemy.
Postanowiliśmy wyeliminować
z jadłospisu pieczywo, ziemniaki,
żółte sery i ograniczyć słodycze.
Dziś przygotowałam sztukę
duszonej karkówki
w delikatnym sosie
z wina, suszonych śliwek, czerwonej papryki
i majeranku.
Mięso podałam z pomidorem,
owocem kiwi i połową grapefruita.
Pestki granatu ozdobiły danie, dodatkowo wzbogacając smak mięsa.
Polecam :)

4 komentarze:

  1. Hej, przystawka naprawdę super! Ha, ha! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ha, ha, to danie główne ;)
    Dieta nam się przyda :)
    Pozdrawiamy Was serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mięso z kiwi i grapefruitem... Naprawdę oryginalne, masz Aldi dużą wyobraźnię :)

    OdpowiedzUsuń