
wyrafinowanym smakiem,
eleganckim wyglądem,
różnorodnością zastosowań.
Można podać ją jako danie
samodzielne, nadaje się
na przystawkę, może też
służyć jako dodatek do ryby
czy pieczonych, smażonych,
bądź duszonych mięs.
5 ziemniaków ugotowałam
w łupinach. Kiedy ostygły obrałam
je, przekroiłam na pół i pokroiłam w plastry.
Świeży ogórek ze skórą przekroiłam wzdłuż a potem w plasterki.
Przygotowałam sos: dwie łyżki naturalnego jogurtu, łyżka śmietany 18%,
łyżeczka majonezu, ćwierć łyżeczki białego pieprzu, kilka kropel
soku z cytryny i dwie szczypty soli.
Składniki wymieszałam, połączyłam z ziemniakami i ogórkiem.
Ziarna czerwonego pieprzu roztarłam w moździerzu.
Posłużyły mi do ozdoby półmiska. Wierzch sałatki przybrałam
kiełkami lucerny.
Bardzo smacznie polecam :)
Rzeczywiście fajny przepis :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
OdpowiedzUsuńI pozdrawiam :*