niedziela, 10 kwietnia 2011

Cannelloni z ogórka

Prosta a jednocześnie
niezwykle efektowna przekąska.
Rodzimy twarożek z włoską
nutką zachwycił nas swym
wyglądem i smakiem.
Świeży ogórek pokroiłam
na podłużne plastry za pomocą
noża do obierania warzyw.
Do półtłustego twarożku
dodałam kilka rzodkiewek
pokrojonych w kostkę, pęczek
szczypiorku i zmiażdżony ząbek
czosnku. Doprawiłam solą i białym pieprzem, wlałam odrobinę
słodkiej śmietany 12%. Wymieszałam, wstawiłam
na kilkanaście minut do lodówki.
Plastry ogórka ułożyłam po cztery - w taki sposób, by ich brzegi
nachodziły na siebie. Grubo posmarowałam twarożkiem, zwinęłam w rulon.
Posypałam szczypiorkiem, skropiłam oliwą, przybrałam sałatą.
Smacznie i zdrowo polecam :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz