niedziela, 19 lutego 2012

Cerowane spaghetti - odsłona druga

Makaron nie znudzi nam się
chyba nigdy. Przepadamy za nim
dlatego staram się jak mogę,
żeby urozmaicać sposoby jego
serwowania. W zeszłym roku
proponowałam podobne danie.
Cerowane spaghetti było
naszpikowane kawałkami
parówek. Dziś wzbogacam potrawę
o cukinię a zamiast typowych
parówek proponuję frankfurterki.
Kolorowe spaghetti sprawia, że
posiłek prezentuje się apetycznie,
ciekawie i zachęcająco.
Jedna cukinia, 7 frankfurterek, 350 g kolorowego spaghetti, świeżo utłuczony
pieprz, chlust oliwy, sałata do przybrania.
Cukinię umyłam, pokroiłam ze skórą w średniej wielkości półplasterki.
Frankfurterki pokroiłam na 2 cm kawałki. Suchy makaron wbijałam
w kiełbaski oraz w cukinię. Zagotowałam wodę, wsypałam sól, wlałam łyżkę
oleju. Gdy zawrzała wrzuciłam spaghetti, gotowałam al dente.
Zarówno frankfurterki jak i cukinia ugotowały się idealnie.
Odcedziłam, rozłożyłam na talerze, posypałam pieprzem i skropiłam oliwą.
Bardzo smacznie polecam.
Buon Appetito :)

6 komentarzy:

  1. Makaron prezentuje się obłędnie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. świetnie to wygląda i uprzedzam, że zgapię na pewno!

    OdpowiedzUsuń
  3. mmm... Izka ma rację w stu procentach! wspaniałe spaghetti!

    OdpowiedzUsuń
  4. Wow, świetne spaghetti :) Wygląda super :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Widziałam takie z parówkami, Twoja wersja wzbogacony zachwyca kolorami i składnikami. ;) Pozdrawiam! :)

    OdpowiedzUsuń