piątek, 6 lipca 2012

Camembert z gruszką, arbuzem i pistacjami

Jestem uzależniona od tego sera.
Uwielbiam go w każdej postaci.
Rewelacyjnie komponuje się
ze świeżymi owocami, konfiturami,
słodkimi sosami, orzechami...
Mogłabym wymieniać bez końca :)
Dziś kolejna, pyszna odsłona mojego
ulubionego sera.
2 krążki sera camembert, gruszka, 
10 kulek wydrążonych z arbuza, 
2 garści pikantnych pistacji, 4 łyżki 
syropu klonowego, mąka, jajko i bułka 
tarta do panierowania. 
Ser przekroiłam, obtoczyłam w mące, rozmąconym jajku i w bułce tartej, usmażyłam na rumiano.
Ułożyłam na półmiskach, przybrałam plasterkami gruszki, arbuzowymi kulkami,
posypałam orzechami pistacjowymi, polałam syropem klonowym.
Prosto, szybko i pysznie. 
Bardzo smacznie polecam i życzę wszystkim pogodnego weekendu :)

12 komentarzy:

  1. wspaniały i pięknie podany serek! uwielbiam taki:)

    OdpowiedzUsuń
  2. fajna letnia przekąska, chyba nawet zamiast obiadu byłaby ok

    życie & podróże
    gotowanie

    OdpowiedzUsuń
  3. to przynjmniej jest nas 2 uzależnione:D

    Pozdrawiamy seredecznie

    Tapenda

    OdpowiedzUsuń
  4. o rany, co za... camembert taki wystawny, aż bym nie pomyślała! cudowny.

    OdpowiedzUsuń
  5. I ja też uwielbiam ser Camembert i robiłam smażony, ale Twoja wersja bardzo mi się podoba :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Gruszki niedługo będę miała prosto z drzewa :) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  7. dopisuję się do klubu uzależnionych. Wpisowe jest? czy wystarczy miłość do sera? danie rewelacyjne. Ja ostatnio zapiekałam camembert do chleba smazonego i wyszło super. Teraz wypróbuję wariacje z owocami, bo mi aż ślinka cieknie jak patrzę na to zdjęcie

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Aga, miłość do sera wystarzcy w zupełności :)

      Usuń