piątek, 20 sierpnia 2010

Pasta z wędzonych ryb

Jedną wędzoną makrelę
i jedną wędzoną flądrę
oczyściłam, wyjmując ości.
Doprawiłam grubo
zmielonym pieprzem,
sokiem z cytryny,
i czerwoną papryką.
Połączyłam z paprykowym
serkiem Camembert.
Czerwoną cebulę, ząbek
czosnku i pęczek pietruszki
drobno posiekałam,
dodałam do masy.
Odstawiłam do lodówki na kilka godzin.
Cytryny umyłam, sparzyłam, przecięłam na pół i wydrążyłam środki.
Wypełniłam pastą rybną.
Z wierzchu posmarowałam majonezem, ozdobiłam cytryną,
pietruszką, ogórkiem, malinami i jagodami.
Przekąska doskonała do pieczywa, ciepłych tostów, krakersów.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz