Zwykle przyrządzam ją
z jabłkami i cebulą, ale tym
razem miałam ochotę na coś
innego. Początkowo planowałam
zrobić sos z rabarbaru,
jednak czereśnie zwyciężyły.
Słodkie, soczyste, dojrzałe
owoce o głębokiej barwie
fantastycznie komponują się
z delikatną wątróbką.
Podroby oczyściłam, umyłam
i osuszyłam. Obtoczyłam
w krupczatce i usmażyłam na rozgrzanym tłuszczu.
Doprawiłam solą, pieprzem i świeżym rozmarynem.
Czereśnie wydrylowałam, włożyłam do wątróbek, podlałam lampką
wermutu. Przykryłam i dusiłam 3-4 minuty.
Podałam gorące z sypkim ryżem i ogórkami małosolnymi.
Bardzo smacznie polecam :)
wątróbka i czereśnie.. ach, ale połączenie!
OdpowiedzUsuń