poniedziałek, 24 maja 2010

Kolorowa sałatka

Pożywna, lekka, smaczna.
Ugotowałam szklankę kolorowego
makaronu w kształcie gnocchi.
Dodałam gotowaną wołowinę,
pokrojoną w kostkę,
duże jabłko,
czerwoną cebulę, trzy kiszone ogórki,
trzy jajka ugotowane na twardo,
oraz przyprawy.
Sól, biały pieprz,
zioła prowansalskie.
Sałatkę doprawiłam łyżką
sarepskiej musztardy
i majonezem.
Wszechobecne u mnie granaty,
ładnie ożywiły potrawę.
Sałatka zniknęła
w błyskawicznym tempie.
Ma zwartą konsystencję,
można formować z niej różne kształty,
na przykład, za pomocą dwóch łyżek.
Wtedy zapewne wyglądałaby jeszcze bardziej atrakcyjnie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz