Jaja mają duże zastosowanie
przy sporządzaniu przekąsek.
Są uniwersalne, chętnie podawane
i spożywane.
Przed użyciem należy je
dokładnie umyć i sparzyć wrzątkiem.
Jaja ugotowałam na twardo.
Odlałam, włożyłam do zimnej wody,
po kilku minutach obrałam.
Cebulę, winne jabłko, dwa kiszone
ogórki i pół zielonej papryki
pokroiłam w kostkę.
Dodałam dwie łyżki kaparów,
kilka oliwek, pół puszki groszku, łyżkę musztardy staropolskiej,
sól i pieprz do smaku, trzy łyżki posiekanej natki oraz majonez.
Wymieszałam dokładnie wszystkie składniki, odstawiłam do lodówki
na godzinę. Jaja przekroiłam wzdłuż na połowy, ułożyłam na sałacie,
polałam sosem. Ozdobiłam oliwkami, dojrzewającą szynką
i granatowymi pestkami.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz