środa, 16 marca 2011

Penne rigate in salsa di kivi

Kolejna propozycja na danie
z makaronem.
Penne rigate - czyli ukośnie
ścięte, grawerowane rurki
w aksamitnym, bajecznym,
lekkim i przepysznym sosie.
Trzy owoce kiwi pokroiłam
drobno i zmiksowałam
z jogurtem naturalnym
150 ml oraz 100 ml gęstej,
słodkiej śmietany 18%.
Sos podgrzałam w garnuszku
doprawiając go ząbkiem
zmiażdżonego czosnku,
białym pieprzem utłuczonym w moździerzu, kilkoma łyżkami oliwy,
odrobiną soli i łyżeczką płynnego miodu.
Penne ugotowałam al dente, odcedziłam i nie przelewając wodą
połączyłam z sosem. Chwilkę gotowałam, cały czas mieszając.
Wyłożyłam na talerze, ozdobiłam plasterkami kiwi i kiełkami lucerny.
Bardzo smacznie polecam :)

2 komentarze:

  1. Kiwi zawsze kojarzyły mi się z owocami i sałatkami. Widzę Aldi że nie tylko jesteś bardzo kreatywna, ale i łamiesz stereotypy ;) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję Zim :)
    Pozdrawiam Cię serdecznie.

    OdpowiedzUsuń