piątek, 14 maja 2010

Aromatyczny ryż z gruszkami i sałatką owocową

Dziś w moim domu
królują gruszki :)
Najpierw ugotowałam ryż
w mleku połączonym
z wodą.
Gdy był miękki i sypki,
doprawiłam go cynamonem,
cukrem waniliowym
i kurkumą.
Trzymałam w ciepłym miejscu.
Gruszki obrałam
ze skórki,
przekroiłam na cztery części.
Na patelni roztopiłam masło z cukrem
i łyżeczką miodu.
Podsmażyłam cząstki owoców, dolałam mały kieliszek Malagi, dusiłam przez kilka chwil.
Sałatka owocowa pochodzi z puszki, w której skład wchodzą:
ananas, mango, melon, papaja i banan.
Ryż wzbogacony jest smakiem jogurtu kokosowego.
Danie dzisiejsze, jest typowe dla miłośników wszelkich deserów i łakoci.
Chciałam je jeszcze nieco urozmaicić, ale doszłam do wniosku, że pomysł,
który zrodził się w mej głowie podczas gotowania, zostawię na kolejny posiłek :D

2 komentarze:

  1. Pozdrawiam bardzo serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję :)
    Także przesyłam serdeczne pozdrowienia.

    OdpowiedzUsuń