Trudno wyobrazić sobie
śniadanie wielkanocne bez jajek.
Żółtka w pysznej kompozycji
z tuńczykiem tworzą danie
w sam raz na świąteczny stół.
4 jajka ugotowałam na twardo.
Obrałam i z każdego wycięłam
ćwiartkę w taki sposób,
by powstał trójkątny otwór.
Delikatnie wyciągnęłam żółtka.
Wycięte białko wraz z żółtkami
pokroiłam drobno. Dodałam jedną
puszkę tuńczyka w oleju, jedną małą czerwoną cebulę drobno posiekaną,
garść natki pietruszki, łyżkę jogurtu naturalnego i łyżkę majonezu.
Doprawiłam grubo utłuczonym kolorowym pieprzem i szczyptą majeranku.
Masą wypełniłam jajka, przybrałam rzeżuchą, schłodziłam przed podaniem.
Bardzo smacznie polecam :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz