Lekki makaron w jedwabistym,
aromatycznym sosie, to
rewelacyjny sposób na gorącą
przekąskę w pochmurny,
piątkowy dzień.
Grapefruita obrałam ze skóry
i błon. Na patelni podgrzałam
dwie łyżki oliwy. Wrzuciłam
garść krewetek - około 20 sztuk,
łyżkę posiekanej bazylii, dwie
łyżki kaparów i jeden
zmiażdżony ząbek czosnku.
Wlałam 150 ml mleczka kokosowego
i trzy łyżki gęstego jogurtu. Doprawiłam białym pieprzem.
Na końcu dodałam cząstki grapefruita.
Makaron ruote ugotowałam al dente. Odcedziłam, połączyłam z sosem.
Ozdobiłam listkiem bazylii.
Buopn Appetito :)
Świetny przepis. Intryguje mnie tym bardziej, że nie dodawałam nigdy grapefruita do słonych dań. Pozdrawiam. Lo
OdpowiedzUsuń