Delikatne mięsko, soczyste
nadzienie, łagodny sos.
Prawdziwa rozkosz dla
podniebienia. Zraziki idealnie
komponują się z ryżem
i bukietem surówek.
Kawałek wieprzowej szynki
około 40-50 dag pokroiłam
na równe plastry. Rozbiłam
tłuczkiem, posypałam solą
i pieprzem. Każdy płat mięsa
posmarowałam musztardą francuską.
Ułożyłam też po 2-3 paski świeżej, czerwonej papryki,
tyle samo cząstek kiszonego ogórka,
2-3 cienkie plasterki cebuli. Warzywa obficie obsypałam
posiekaną natką pietruszki. Mięso ciasno zwinęłam w rulon.
Obsmażyłam delikatnie na klarowanym maśle. Przełożyłam do garnka,
zalałam niewielką ilością wrzącej wody.
Dodałam liść laurowy, szczyptę morskiej soli i dwa ziarna ziela angielskiego.
Dusiłam na małym płomieniu ognia około godziny.
Bardzo smacznie polecam :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz