Te babeczki są wspomnieniem pewnego wyjątkowego dnia... czerwca ubiegłego roku.
Obfity plon truskawek, malin i jagód był natchnieniem do spędzenia wspólnie czasu w kuchni. Efekt widać na zdjęciu.
Przepis jest prosty:
kostka masła, 30 dag mąki, 2 żółtka,
2 łyżki cukru pudru, cukier waniliowy, szczypta soli.
Z podanych składników należy zagnieść ciasto, owinąć folią aluminiową i włożyć do lodówki na 1-2 godziny.
W czasie, gdy ciasto leżakuje w chłodzie, trzeba przygotować krem karpatkowy, według przepisu, który znajduje się na opakowaniu.
Ciasto rozwałkować, wyłożyć nim cienko foremki do babeczek - najbardziej polecam silikonowe.
Piec w rozgrzanym piekarniku około 15 minut.
Gdy nieco przestygną, nałożyć do środka krem, ozdobić owocami, posypać obficie cukrem pudrem.
Zjadać ze smakiem ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz