niedziela, 12 grudnia 2010

Orzechowe kotleciki na warzywnej łączce

Korzystając z niedzielnego
odpoczynku postanowiłam,
że pobawię się jedzeniem
i przygotuję tym samym
kolacyjną niespodziankę.
Niewielką część mięsa
z kaparami i żurawiną,
z którego wcześniej powstały
pulpeciki, odłożyłam.
W moździerzu rozdrobniłam
trzy łyżki orzeszków ziemnych
i połączyłam z mielonym.
Uformowałam nieduże okrągłe kotleciki. Włożyłam je do rozgrzanego
do 220°C piekarnika - piekłam 12 minut.
Po wystygnięciu udekorowałam fantazyjnie.
Smacznie polecam :)

2 komentarze:

  1. prześliczna kolacja.
    zainspirowana pozwolę sobie na przygotowanie podobnej dla wnucząt :)k.

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję :)
    Wyjątkowo miłe odwiedziny :)
    Uściski serdeczne.

    OdpowiedzUsuń