Rewelacyjna przystawka
na kameralne spotkania, jak też
na całkiem duże, wystawne
przyjęcia.
Sałatka jarzynowa jest
uwielbianym przez nas daniem.
Przepis na nią, można znaleźć tutaj.
Do pół litra gorącego, wołowego
rosołu wsypałam cztery łyżeczki
żelatyny. Dokładnie wymieszałam.
Odlałam kilka łyżek płynu
i połączyłam je z czubatą łyżką majonezu. Na talerzu ułożyłam sałatkę jarzynową.
Polałam ją tężejącą galaretą majonezową.
Wstawiłam do lodówki na kilkanaście minut.
Po wyjęciu udekorowałam ogórkiem świeżym i konserwowym, papryką,
pestkami granatu i gwiazdkami wyciętymi z ugotowanej marchewki.
Polałam galaretą, schłodziłam.
Bardzo smacznie polecam :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz