piątek, 11 marca 2011

Błyskawiczne ciasteczka

Fantastyczny deser dla
niezapowiedzianych gości.
Cały wieczór miałam
niesprecyzowaną ochotę
na coś słodkiego.
Przydało się ciasto francuskie,
które staram się zawsze mieć
w lodówce. Przygotowanie
łakoci zajęło mi nie więcej
niż dziesięć minut.
Ciasto delikatnie rozwałkowałam.
Za pomocą ozdobnej obręczy
wykroiłam kółka. Na kilka z nich nałożyłam
łyżeczkę marmolady wiśniowej, na pozostałe konfiturę różaną.
Lekko zwinęłam, wstawiłam do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Piekłam około 15 minut. Posypałam cukrem pudrem.
Najbardziej smakowały nam jeszcze ciepłe, ale zupełnie wystudzone
również są pyszne.
Bardzo smacznie polecam :)

1 komentarz:

  1. dlatego tak bardzo lubię miec w lodówce francuskie ciasto :-)

    OdpowiedzUsuń