środa, 23 marca 2011

Jajka zapiekane w pomidorach

Fantastyczny pomysł
na wiosenne śniadanie.
Po takim porannym posiłku
każdy będzie pełen dobrej
i pozytywnej energii,
co z pewnością zaowocuje
dobrym humorem w ciągu
całego dnia.
Średniej wielkości pomidory
umyłam, odcięłam wierzch
w około 3/4 wysokości.
Wydrążyłam gniazda nasienne.
Do środka włożyłam grudkę sera gorgonzola i posypałam pieprzem.
Wbiłam jajko, ozdobiłam kolejną grudką pleśniowego sera.
Każdą pomidorową porcję zawinęłam w folię aluminiową,
wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 220°C.
Piekłam około 15 minut. Podałam gorące z chrupiącym, świeżym pieczywem.
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz