Porcja witamin dla każdego.
Lekka i pyszna, w sam raz
na popołudniową przekąskę.
Słodycz gruszki przeplata się
z goryczką grapefruita.
Cytrusa obrałam ze skóry
i pokroiłam na plasterki.
Celowo nie oddzielałam
poszczególnych segmentów,
by pozostawić głębię jego
smaku. Gruszkę pokroiłam
w cienkie plasterki wraz
ze skórą i delikatnym gniazdem nasiennym. Ułożyłam na talerzach tworząc
wianuszek, na wzór włoskiego caprese.
Kilka plasterków polędwicy łososiowej zwinęłam w rulonik, do środka
powkładałam kawałki sera camembert, ułożyłam pośrodku.
Przybrałam natką pietruszki.
Bardzo smacznie polecam :)
O, taka zdrowa sałatka to coś dla mnie :D
OdpowiedzUsuńPyszna jest :)
OdpowiedzUsuń