Pyszne roladki, pełne
barw i aromatu, lekko
chrupiące na zewnątrz
i soczyste w środku.
Cztery porcje schabu
rozbiłam tłuczkiem.
Posypałam solą i pieprzem.
Na każdym kotlecie
położyłam dwa cienkie plasterki
wędzonego boczku, dwa paski
papryki czerwonej i dwa żółtej,
4-5 listków mięty i plaster
żółtego sera. Ciasno zwinęłam.
Panierowałam w mące, rozmąconym jajku i w bułce tartej.
Usmażyłam na głębokim tłuszczu.
Roladki doskonale smakują na gorąco jako danie główne do ziemniaków
lub ryżu, albo do zestawu surówek. Po wystygnięciu tworzą smakowitą przystawkę,
która cieszy oko estetycznym, zachęcającym do skosztowania wyglądem.
Bardzo smacznie polecam :)
pysznie je pozawijałaś.
OdpowiedzUsuńwyglądają bardzo apetycznie;)
OdpowiedzUsuń