Barwny bukiet pełen smaku
to doskonała przekąska, lekka
kolacja a nawet drugie śniadanie.
Przepadamy za brukselką, dlatego
staram się jak najbardziej urozmaicać
sposoby jej serwowania.
500 g brukselki, 250 g pomidorków
koktajlowych, 200 g szynki parmeńskiej,
kilka listków sałaty, kilka gałązek koperku,
chlust oliwy, kolorowy pieprz, sól.
Brukselkę opłukałam i ugotowałam na parze.
Po wystygnięciu owinęłam plasterkami
szynki. Powbijałam na małe patyczki do
szaszłyków na przemian z koktajlowymi pomidorkami.
Ułożyłam na sałacie, przybrałam koperkiem. Posypałam morską solą i grubo utłuczonym
kolorowym pieprzem. Skropiłam oliwą cytrynową.
Bardzo smacznie polecam :)
Śliczne są te Twoje szaszłyczki, takie fajne na jeden kęs :-)
OdpowiedzUsuńDokładnie, na jeden kęs :)
Usuń