Kolejna potrawa z bobem w roli
głównej. Winna, krzepiąca,
aromatyczna sałatka z nutką
mięty i egzotyki.
40 dag bobu, 2 gruszki, mała
puszka kukurydzy, biała cebula,
duży granat, 2 białe papryki,
sok z limonki, 10 -12 listków mięty,
sól i pieprz do smaku, oliwa.
Bób ugotowałam, wystudziłam
i obrałam z łupin.
Gruszki oraz paprykę pokroiłam
w kostkę, cebulę posiekałam,
z granatu wybrałam nasiona.
Wszystkie składniki połączyłam z bobem, dodałam kukurydzę, sok z limonki
i porwane listki mięty. Doprawiłam solą i pieprzem, polałam obficie oliwą.
Wymieszałam, wstawiłam na 3-4 godziny do lodówki.
Bardzo smacznie polecam :)
to dopiero połączenie
OdpowiedzUsuńOryginalne rozwiązanie :)
OdpowiedzUsuń